Bomencentrum Nederland | Zandheuvelweg 7, 3744 MN Baarn | Tel: 035 - 646 02 00 | Fax: 035 - 68 38 563 | info@bomencentrumnederland.nl
BomenWijzer
Adviezen en ideeën voor het kopen van uw bomen

Lei- en vormbomen

Grote formaten

Bijzondere bomen

Groene specials

Het kopen van bomen

Het Groene Paviljoen en Bomencentrum Nederland
twee-eenheid in Baarn

Filosofie
Bomencentrum Nederland verheft haar zakelijke kernactiviteit, het kweken van bomen, tot kunst. Het Groene Paviljoen, aan de rand van de uitgestrekte kwekerij en omgeven door een stijlvol park, is de zichtbare exponent van deze filosofie. Dit gebouw, één met de omgeving, heeft de structuur van een boom en de volmaakte vorm van een kristal. Het combineert multifunctionele gebruiks-mogelijkheden met de architectonische finesse van een kunstwerk. Het Exposarium, een informatief expositiepark voor de inrichting van groene publieke en particuliere buitenruimten, vormt een harmonische en logische verbinding tussen het Groene Paviljoen en de producten van de bomenkwekerij.

Kwekerijen
Bomencentrum Nederland, gelegen aan de rand van het Gooi in Baarn, is de meest gespecialiseer-de bomenkwekerij van Europa. Onze uitdaging is innovatie: het kweken van kwalitatief hoogwaardige bomen die har-moniëren met de omgeving, dan wel op zich-zelf een monument vormen.
Op ruim 60 hectare produceren wij meer dan 100.000 bomen in 700 soorten en variëteiten. Wij zijn trots op onze collectie van ruim 300 verschillende soorten lei- en vormbomen, die uniek is in de bedrijfstak.
Hoogtepunten in ons bestaan zijn onder meer de toekenning van de Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs in 1995, de opdracht voor het inrichten van de alom geroemde 'bomen-étage' in het Nederlands Paviljoen tijdens de Expo 2000 en de levering van 100 vormbomen voor de entree van de Floriade 2002.

Bezoekers
Met de opening van het Groene Paviljoen in 2001 gaan wij weer een stap verder in het promoten van wat ons en onze klanten zo aan het hart ligt: bomen en de belangrijke plaats die zij innemen in het leven. Ieder jaar doen vele duizenden gasten van Bomencentrum Nederland inspiratie op tijdens hun bezoek aan dit fascinerende complex.

Overige activiteiten Bomencentrum Nederland | "Kruisbestuivend ondernemen"
Webdesign by RETO© 2022 Bomencentrum Nederland