Bomencentrum Nederland | Zandheuvelweg 7, 3744 MN Baarn | Tel: 035 - 646 02 00 | Fax: 035 - 68 38 563 | info@bomencentrumnederland.nl

Introductie

De boom centraal als bron van leven, duurzame schoonheid en inspiratie

Even buiten het lommerrijke Baarn, aan de rand van rijke natuur, ligt het 25 hectare grote terrein van een bijzondere onderneming: Bomencentrum Nederland. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft zich onder leiding van ing. Hans R. Blokzijl tot een veelzijdige, groene en ook klimaatneutrale onderneming ontwikkeld.

Bomenkwekerij

In de loop van 25 jaar is de bomenkwekerij van Bomencentrum Nederland uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van bijzondere en grote bomen. Op de kwekerijen van Bomencentrum worden meer dan 100.000 bomen in ruim 750 soorten geproduceerd. De bomen worden onder andere als verfraaiing gebruikt bij stedelijke herinrichtingsprojecten, nieuwbouw van bedrijven en landschap- en parkrenovaties.

 

Het Groene Paviljoen

De boom centraal als bron van leven, duurzame schoonheid
en inspiratie voor mensen. Dat is de kern van de ondernemersactiviteiten van Hans Blokzijl. Zo is ook het idee voor het Groene Paviljoen ontstaan. Een uniek en veelzijdig gebouw, ontworpen volgens de beginselen van Feng Shui, waarbij harmonie en liefde voor de natuur belangrijke uitgangspunten zijn. Het Groene Paviljoen is gelegen in een schitterend park met meanderende waterpartijen.

 

TreeForYou®

Gebruikmakend van een langjarige ervaring en kennis van bomen in een stedelijke omgeving is een uniek concept ontwikkeld om bomen ook te ‘planten’ waar hun natuurlijke omgeving ontbreekt. TreeForYou combineert talrijke voordelen en is eenvoudig toepasbaar, zelfs op de meest versteende locaties.

 

En nog veel meer…

Onder het label Dutch Botanics® zijn ook een aantal groene producten ontwikkeld, waaronder stijlvolle botanische serviezen en CO2 neutrale relatiegeschenken, met als recent novum de Grote Bomen Cheque. Met de Grote Bomen Cheque kunt u een keuze maken uit ruim 750 soorten loofbomen met een leeftijd van 15 tot 50 jaar in hoogten van 5 tot 18 meter en die geschikt zijn voor het Noord-Europese klimaat. De ontvanger van de Grote Bomen Cheque kan zelf een keuze maken tijdens een persoonlijke ontvangst op onze omvangrijke kwekerijen in Baarn.

 

Overige activiteiten Bomencentrum Nederland | "Kruisbestuivend ondernemen"

 


Webdesign by RETO© 2019 Bomencentrum Nederland