Bomencentrum Nederland | Zandheuvelweg 7, 3744 MN Baarn | Tel: 035 - 646 02 00 | Fax: 035 - 68 38 563 | info@bomencentrumnederland.nl

Dendropakketten met 500 euro relatievoordeel

Nieuws » Dendropakketten met 500 euro relatievoordeel
13-10-2014

“Bijzondere bomen geven inspiratie”

Als geen ander weet u – werkzaam bij de gemeente, een waterschap, begraafplaats, landgoed of hoveniersbedrijf – hoe belangrijk het is om uw ‘klanten’ een omgeving te bieden die aansluit bij hun belevingswereld. Hierin mogen bijzondere bomen niet ontbreken. Dan kunt u denken aan bomen met fraaie bloemen en vruchten. Ook bomen met opvallende bladvormen én met in het oog springende kleuren behoren tot de categorie ‘bijzondere bomen’. Speciaal voor u hebben we een drietal zogenaamde ‘dendropakketten’ samengesteld. Elk pakket – respectievelijk ‘bloem en vrucht’, ‘bladvorm’ en ‘bladkleur en/of herfstkleur’ – bestaat uit vijf bomen. Alle bomen zijn ongeveer 15 jaar oud, drie tot zes meter hoog, gemiddeld vijf keer verplant, onderhoudsarm én ziekte- en aantastingvrij. De kosten van één pakket – met een waarde van €1.850 – bedragen nu slechts €1.350. Desgewenst kunt u de bomen zelf uitzoeken op onze kwekerijen. Interesse is een van de dendropakketen? Neemt u contact met ons op.


Dendropakket 'bloem en vrucht': Lekker ruiken én proeven

Elke boom bloeit, dat is een feit. Er zijn bomen die wel heel fraaie bloemen dragen. Wat te denken van de weelderige Photinia beauverdiana of de heerlijk geurende Eleagnus angustifolia ‘Quicksilver’? Deze blikvangers geven kleur én geur aan elke omgeving. Enkele maanden later – als de bladeren vallen – ontpoppen zich de meest bijzondere vruchten. Een mooi voorbeeld is Cornus officinalis Robins Pride; na een bloeiperiode van ruim een maand hangt deze boom vol met op kersen gelijkende vruchten. Deze zijn zowel vers als ook verwerkt eetbaar. Kortom, met bomen uit het pakket ‘bloem en vrucht’ valt er van alles te ruiken. Én te proeven. Dat verstaan wij onder beleving!


 

Prunus serrulata 'Ukon’

Zelfs binnen de categorie ‘bijzondere bomen’ zijn er soorten die de andere met bloem en vrucht aftroeven. Neem nu ‘Prunus serrulata Ukon’; deze boom – die bekend staat als de Japanse sierkers – kenmerkt zich door een uitbundige, zachtgele bloei. Gedurende het najaar nemen ook de groene bladeren langzaam deze fraaie kleur aan.

Soort Bijzondere kenmerken
Photinia beauverdiana     Rijkelijke witte bloei – rode bes – kleine boom
Eleagnus angustifolia ‘Quicksilver’     Grijs blad – sterk geurende bloem (voorjaar) – kleine boom
Cornus officinalis ‘Robins Pride’ Gele bloem (maart) – rode op kers gelijkende vrucht
Prunus serrulata ‘Ukon’ Kers met zachtgele bloem: uniek in zijn soort
Viburnum lentago Witte bloem – roze bes – kleine boom


De kosten voor het dendropakket 'Bloem en vrucht' bedragen nu tijdelijk slechts €1.350, i.p.v. €1.850. 
Interesse is een van de dendropakketen? Neemt u contact met ons op.


Dendropakket 'bladvorm': Bladvorm maakt het verschil

Als u wenst over te gaan tot het aanplanten van bijzondere bomen, dan mogen bomen uit de categorie ‘bladvorm’ niet ontbreken. Vele bomen kenmerken zich door een heel bijzondere bladvorm. Bent u bekend met Quercus robur ‘Irtha’? Deze zeldzame, kleine eikenboom draagt prachtig ingesneden bladeren. Ook de fraaie Quercus ilex – familie van de zojuist genoemde eikenboom – groeit op onze kwekerijen. De bladeren van deze boom laten zich het beste vergelijken met hulst. Zoekt u een boom met een groter blad? Dan adviseren wij u Morus alba ‘Macrophylla’ of Ginkgo biloba Fastigiata BCN. Eerstgenoemde boom doet prima dienst als dak- of leiboom. Het is u vast duidelijk; wij – de specialisten van Bomencentrum Nederland – koesteren deze bijzondere bomen. Graag helpen we u bij het maken van de juiste keuze.

Soort Bijzondere kenmerken
Quercus robur ‘Irtha’   Zeldzaam ingesneden blad – kleine eikenboom   
Quercus ilex    Blad lijkt op hulst – vele kleine vruchten – groenblijvend 
Morus alba ‘Macrophylla’     Groot handvormig blad – groen tot november – dakvorm 
Acer platanoides ‘Drummondii’     Fraai wit/groen blad – middelgrote boom
Ginkgo biloba Fastigiata BCN Waaiervormig blad – helder gele herfstkleur – smalle kroon


De kosten voor het dendropakket 'Bladvorm' bedragen nu tijdelijk slechts €1.350, i.p.v. €1.850. 
Interesse is een van de dendropakketen? Neemt u contact met ons op.


Dendropakket 'bladkleur en/of herfstkleur': Zo brengt u kleur aan in uw groene omgeving

Over goede sier maken gesproken; bomen met een speciale blad- en/of herfstkleur vormen een aanwinst voor elk park, plein of landgoed. Zelfs mensen – bij wie de herfst wat neerslachtige gevoelens teweeg brengt – voelen zich getroost door de aanblik van de weelderige Parrotia persica ‘Vanessa’ of de imposante Carpinus betulus ‘Purpurea’. Als er ‘royal’ in de naam staat – zoals het geval is bij Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’ – dan verdient deze zeker een plaats in uw groenplan. Met een uitbundige roze bloei in het voorjaar en bladeren – die langzaam van rood in geel overgaan – is deze kleine boom het gehele jaar door een blikvanger. 

  
 

Pyrus elaeagnifolia 'Silver Sails’

Kenmerkend aan deze kwalitatief hoogwaardige boom is de zilvergrijze bast. Ook het blad – dat tot diep in de herfst aan de boom blijft hangen – is overwegend grijs van kleur.
Vermeldenswaardig is dat Pyrus elaeagnifolia 'Silver Sails’ weinig eisen stelt aan de bodem. Ook is deze boom prima bestand tegen droogte.

Soort Bijzondere kenmerken
Parrotia persica ‘Vanessa’ Geel/rode herfstkleur – zeer decoratief – kleine boom    
Pyrus elaeagnifolia ‘Silver Sails’    Zilvergrijs blad – sterk geurende gele bloem – kleine boom 
Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’     Donkerrood blad – roze bloem – kleine boom 
Carpinus betulus ‘Purpurea’    Purperrood in de zomer – middelgrote boom
Ostrya carpinifolia Gele herfstkleur – fraaie bloem en vrucht – middelgrote boom 


De kosten voor het dendropakket 'Bladkleur en/of hefstkleur' bedragen nu tijdelijk slechts €1.350, i.p.v. €1.850. 
Interesse is een van de dendropakketen? Neemt u contact met ons op.

Overige activiteiten Bomencentrum Nederland | "Kruisbestuivend ondernemen"
Webdesign by RETO© 2022 Bomencentrum Nederland