035 - 646 02 00info@bomencentrumnederland.nlEntree via Wildenburglaan, Baarn

- groene event locaties en bomenkwekerijen -

- sustainable ontworpen en gerealiseerd -

Menu

Op weg naar Groene Belevenissen

vrijdag 10 september 2021

Waar mensen en bomen elkaar ontmoeten

Bijna dagelijks bezocht goede vriend Albert Weijman de terreinen van Bomencentrum Nederland. We wisselden van gedachten over actualiteiten, rookten een goede sigaar en Albert verontschuldigde zich steeds weer op charmante wijze dat hij ons niet tot last wilde zijn. Hij genoot van zijn wandelingen door het Ideeënpark en van koffie op het in 2020 aangelegde strand in ‘zijn eigen groene ligstoel’.

Helaas is bioloog, dichter, filosoof en levensgenieter Albert ons ontvallen in nov/dec 2021. Wij missen zijn persoonlijkheid en gezelligheid, maar lezen nog graag de ervaringen die Albert voor ons schreef over zijn beleving bij Bomencentrum Nederland. Graag delen wij die met u en iedereen. 

Geniet van een eerste ontmoeting met Bomencentrum Nederland door de ogen Albert.

Bomencentrum Nederland: Doe er baanbrekende ideeën op, met het oog op de toekomst.

Albert Weijman, 4 augustus 2021

Op weg naar GROENE belevenissen

Wie Bomencentrum Nederland nooit eerder bezocht, wacht een ‘paradijselijke’ oase. Precies daar waar het Eemland, het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug elkaar overlappen. Waar het koninklijke Paleis Soestdijk en de kastelen Drakensteyn en Groeneveld werden gebouwd. In het hart van Bomencentrum Nederland vindt u Jardin d’Hiverre en Groene Paviljoen, locaties voor evenementen, congressen en conferenties. Het zijn ontmoetings-, ideeën- en tentoonstellingscentra voor natuur en techniek, kunst, gastronomie en media. Binnen enkele minuten nadat u de A1 of de A27  hebt verlaten bereikt u Bomencentrum Nederland.

Op weg naar het Groene Paviljoen en Jardin d’Hiverre

Direct na de entree van Bomencentrum Nederland kunt u het iconische Groene Paviljoen niet missen. Een spectaculaire luchtfoto, welkomstborden en bewegwijzering geven de route naar Jardin d’Hiverre aan. Onderweg komt u de allereerste elektrische laadpaal van Nederland tegen, anno 2005. Wegens innovatie verouderd. Verderop staat een unieke Amerikaanse windmolen anno 1950. Een deel van de verbindingsweg tussen Amersfoort en Amsterdam loopt over het terrein sinds de zeventiende eeuw. Anno nu omzoomd met moerascypressen. In de directe omgeving van de gebouwen wachten achthonderd parkeerplaatsen die omgeven zijn door een biodiverse collectie schaduwgevende bomen.

Bomen: biodiversiteit in functie, vorm en kleur

Op weg naar uw bijeenkomst komt u tal van opmerkelijke bomen tegen die uw ogen willen strelen. Zeldzame, zilverwitte iepen, moeraseiken of wintergroene naaldbomen. De bijbehorende bordjes informeren.

Wat u onderweg tegenkomt brengt u op nieuwe ideeën. Leibomen, vormbomen, schuingroeiende bomen, bogen en hagen doen dat voor u. Onverwacht verrassend en véél.

Gedurende avondbijeenkomsten brandt feeërieke groene verlichting en dat is licht dat vogels niet stoort. 

Rondom groene events

De glas- en houtrijke eventgebouwen Jardin d’Hiverre en het Groene Paviljoen maken deel uit van een parkachtig landschap en gaan daar volledig in op. Zo kijkt Jardin d’Hiverre uit op het Groene Paviljoen en omgekeerd. U kijkt uit op terrassen, balkons, waterpartijen, eilandjes en fonteinen. U ziet vele beelden en windsculpturen. Wandelpaden nodigen uit tot slenteren en stilstaan. Overal treft u zitjes en bankjes aan. Hier en daar komt u Volvo’s tegen in het groen. Met woorden kan de werkelijkheid, helaas, niet worden beschreven. U moet dat hoogstpersoonlijk komen beleven. Voor, na en tijdens events. Beleving. Experience! Daar draait alles om bij Bomencentrum Nederland.

Bomencentrum Nederland: daar valt nog méér te beleven…

In het voorjaar van 2021 werd het hart van  Bomencentrum Nederland uitgebreid met een 6.000 m2 groot natuurlijk Experience Park dat naadloos overgaat in de tuinlandschappen rondom het Groene Paviljoen en Jardin d’Hiverre. Op grotere afstand gaat het tuinlandschap over in uitgestrekte kwekerijen met nog veel meer soorten en vormen bomen. Daar vindt u ook het distributieplein en het hoofdkantoor. Uniek is de houten loods met een privéverzameling automobielen van het merk Volvo: The Swedish Collection. Dit heiligdom kan op speciaal verzoek worden bezichtigd. Exclusief voor gasten en genodigden.

Nieuwsoverzicht

Contactgegevens


Bezoekadres: Wildenburglaan, Baarn

Telefoon: 035 - 646 02 00
E-mail: info@bomencentrumnederland.nl

Postadres: 
Bomencentrum Nederland
Zandheuvelweg 7
3744 MN Baarn
HOLLAND

Openingstijden kantoor


Maandag t/m vrijdag
Van 7:30 uur tot 17:00 uur

Let op: voor het bezichtigen van onze kwekerij dient u altijd een afspraak te maken.

KVK: 31042659 te Amersfoort


 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw event?


Informatieaanvraag